Translate

wtorek, 30 kwietnia 2013

Pieguski z czekoladą i orzechami



Pyszne i szybko robiące się ciasteczka z czekoladą i orzechami.
 Mnie wyszło 15 sztuk.



Co trzeba? 

200 g mąki
130g masła
100 g cukru
1 kopiasta łyżka kakao
1 jajko
Pół łyżeczki proszku do pieczenia
Pół tabliczki czekolady
orzechy (do wyboru, do koloru) 

Co i jak? 

W rondelku rozpuścić masło. Ostudzone przelać do miski, dodać mąkę, proszek do pieczenia, jajco, cukier i kakao. Zagnieść ciasto. Formować kulki, następnie je spłaszczać. Posiekane orzechy i czekoladę wtykać w ciasteczka. Piec w 180 stopniach około 20 minut.
Ciastka robią się kruche po ostudzeniu :)
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz