Translate

środa, 1 maja 2013

Jajka w sosie tatarskim


Jestem ich wielką fanką, więc robię je dość często, choć dla wielu to danie typowo wielkanocne.


Co trzeba?

9 jajek ugotowanych na twardo
1 mały kubeczek jogurtu naturalnego/ 4 - 5 łyżek śmietany 18%
mały słoiczek grzybków marynowanych
kilka ogórków w occie
4-5 łyżek majonezu
sól, pieprz
do dekoracji - u mnie koperek,sałata, szczypiorek i rzodkiewka



Co i jak?

Ugotowane na twardo jajka przekroić na pół, ułożyć na półmisku.
Grzybki i ogórki drobno pokroić. Wymieszać z jogurtem/śmietaną i majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Jajka polać przygotowanym sosem. Udekorować po swojemu.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz