Pyszne, nie za słodkie ciacha, mimo mało zachęcającego wyglądu polecam! :)
Mnie wyszło 28 ciastek
Co trzeba?
220 g mąki
150 g krówek kruchych, nie ciągnących się
180 g miękkiego masła
2 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
60 g cukru
Co i jak?
Masło utrzyj z cukrem, następnie dodać żółtka (ciągle miksując).
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Do masy maślanej dodaj mąkę i krówki (bardzo drobno posiekane) i wymieszaj całość łyżką, a następnie zagnieć rękoma.
Uformuj z ciasta kulki i układaj je na blaszce w odstępach – ciastka podczas pieczenia się rozpłyną.
Piecz w 160 stopniach przez około 12 minut – aż będą rumiane. Po upieczeniu ciacha twardnieją
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz