Jako, że ograniczam cukier moje muffiny są umiarkowanie słodkie, chyba posypię cukrem pudrem.
Miłośnicy słodkości muszą dodać więcej cukru.
Z porcji wyszło mi 19 sztuk, w tym jedna bez nadzienia.
Róbcie nadzienie dobrym budyniem!
Niestety "biedronkowy" jest beznadziejny....
Polecam Winiary.
Co trzeba?
2 szklanki mąki
2 jajka
1 szklanka mleka
2 łyżki prawdziwego kakao
100 g roztopionego masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
1 cukier wanilinowy
szczypta soli
1 opakowanie budyniu śmietankowego + 300 ml mleka
Co i jak?
Najpierw przyrządzić budyń- 300 ml mleka, odstawić do wystygnięcia.
W jednej misce wymieszać jajka, mleko i ostudzone, roztopione masło.
W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, sól, cukier i cukier wanilinowy.
Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać.
Do papilotek nakładać po łyżeczce masy kakaowej, łyżeczce budyniu, a następnie ponownie przykryć łyżeczką ciasta.
Piec około 25 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu.
Smacznego!
śliczne;) w sam raz do kawki lub na drugie śniadanie do pracy
OdpowiedzUsuńAle z nich ślicznotki: )
OdpowiedzUsuńBardzo fajnie wygląda to budyniowe nadzienie:-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuńpiękności:) mniam mniam:)
OdpowiedzUsuńjakie one wychodzą , prosze o komentarz :)
OdpowiedzUsuńale o co chodzi?:)
Usuńwyszly Przepysznie. Najlepsze jakie jadlam (ale dalam cala szklanke cukru) polecam wszystkim a do nich polecam krem bezowy (http://cupcakefactory.pl/cupcakes-z-rabarbarem-i-kremem-bezowym/)sa wtedy doslownie niebianskie <3 <3 <3 <3 <3 gratuluje przepysznego przepisu <3
UsuńSuper, cieszę się że smakowały ;)
Usuńpozdrowionka!