Translate

poniedziałek, 8 grudnia 2014

Deser czekoladowo - bananowy z kaszą jaglaną

Ale mnie naszła wariacja - żeby z kaszy jaglanej zrobić a'la nutellę. Alem wymyśliła...
Ha, efekt finalny przeszedł moje oczekiwania. 
Nie dość, że jest pyszne, to do tego wszystkiego naturalne i bez dodatku cukru.
Nic tylko wyjadać łyżką :)
PS. To coś nie będzie smakować wszystkim- z góry uprzedzam :)


Co trzeba?

1 szklanka kaszy jaglanej (ok. 200 g)
100 g gorzkiej czekolady
4 łyżki prawdziwego kakao
2 banany
1 łyżka soku z cytryny
szczypta soli


Co i jak?

Kaszę gotować w 2 szklankach wrzątku z dodatkiem soli przez 10-12 minut.
Odstawić, ostudzić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Do dużej miski włożyć wszystkie składniki, zblendować. Uwaga- kaszę dodawać na końcu- stopniowo, by zobaczyć jaka konstystencja i smak Wam pasuje.
Smacznego!




3 komentarze: