Translate

poniedziałek, 27 czerwca 2016

Szpinakowe naleśniki z farszem brokułowym i fetą

Jeśli lubisz wariacje naleśnikowe ,  poniższa "zielona" propozycja także przypadnie Ci do gustu.
Po prostu pycha!
Polecam podwoić/potroić proporcje, gdyż z jednej wyjdzie Ci max 5 sztuk.


Co trzeba?

ciasto:

120 g szpinaku
120 g mąki
250 ml mleka
3 jajka
2 łyżeczki oleju kokosowego
szczypta soli

farsz:

1 brokuł (500 g)
100 g jogurtu naturalnego
100 g sera feta (u mnie Apetina)
2-3 ząbki czosnku


Co i jak?

Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na pół godziny.
Po tym czasie smażyć naleśniki.
Brokuł ugotować do miękkości, rozdrobnić blenderem, dodać jogurt, fetę i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Dokładnie wymieszać. Nakładać na naleśniki, zwinąć i wcinać.
Smacznego!






3 komentarze: