Jeśli lubisz wariacje naleśnikowe , poniższa "zielona" propozycja także przypadnie Ci do gustu.
Po prostu pycha!
Polecam podwoić/potroić proporcje, gdyż z jednej wyjdzie Ci max 5 sztuk.
Co trzeba?
ciasto:
120 g szpinaku
120 g mąki
250 ml mleka
3 jajka
2 łyżeczki oleju kokosowego
szczypta soli
szczypta soli
farsz:
1 brokuł (500 g)
100 g jogurtu naturalnego
100 g sera feta (u mnie Apetina)
2-3 ząbki czosnku
Co i jak?
Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na pół godziny.
Po tym czasie smażyć naleśniki.
Brokuł ugotować do miękkości, rozdrobnić blenderem, dodać jogurt, fetę i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Dokładnie wymieszać. Nakładać na naleśniki, zwinąć i wcinać.
Smacznego!
wszystko to co lubię !
OdpowiedzUsuńPrzy braku pomysłu na jedzonko robię naleśniory ;)
Wygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńCiekawe naleśniki, nie jadłam takich.
OdpowiedzUsuń