Jednoporcjowa uciecha z kaszy manny. Totalny smak dzieciństwa. Do tego wszelkie kupne badziewia się chowają. Spróbujcie tej wersji, a już nigdy nie kupicie gotowca :)
Kremowość osiągnięta śmietaną kremówką- to jest to!
Kaszka najlepsza jest od razu po przyrządzeniu.
Oczywiście można podmienić jabłka na inne owoce/dżemy itp. itd.
Co trzeba?
125 ml mleka minimum 3,2%
125 ml śmietanki 30-36%
2 łyżki kaszy manny
1 łyżeczka miodu
szczypta soli
pół średniego jabłka
50 -70 ml wody
Co i jak?
Do rondelka wsypujemy wszystkie składniki oprócz jabłek i wody i gotujemy do zgęstnienia.
Jabłko kroimy w małą kostkę, na patelnię wlewamy wodę, dodajemy jabłka i pół solidnej łyżeczki cynamonu. Mieszamy, prażymy, aż woda odparuje.
Gotową, jeszcze ciepłą kaszkę posypujemy jabłkami. Gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz