Domowa czekolada bez glutenu i laktozy to mój obecny hit!
Zaspokaja głód słodyczowy już po jednej porcji :)
Zaspokaja głód słodyczowy już po jednej porcji :)
Tylko 3 składniki + dowolne ulubione orzechy i bakalie.
Pooolecam!
Czekoladę przechowujemy w lodówce, bo się roztopi :)
Co trzeba?
100 g oleju kokosowego w postaci stałej
3 łyżki miodu (u mnie gryczany)
50 g prawdziwego kakao
90 g dowolnych orzechów/bakalii
Co i jak?
Olej kokosowy i miód przełożyć do rondelka i rozpuścić, stopniowo dodawać kakao, ciągle mieszając. Na koniec wrzucić orzechy/bakalie wymieszać i przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (nie używać folii aluminiowej!), wstawić do zamrażarki na pół godziny. Po tym czasie pokroić i trzymać w lodówce.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz