Translate

niedziela, 1 marca 2020

Domowa czekolada z orzechami

Domowa czekolada bez glutenu i laktozy to mój obecny hit!
Zaspokaja głód słodyczowy już po jednej porcji :)
Tylko 3 składniki + dowolne ulubione orzechy i bakalie.
Pooolecam!
Czekoladę przechowujemy w lodówce, bo się roztopi :)



Co trzeba?

100 g oleju kokosowego w postaci stałej
3 łyżki miodu (u mnie gryczany)
50 g prawdziwego kakao
90 g dowolnych orzechów/bakalii

Co i jak?

Olej kokosowy i miód przełożyć do rondelka i rozpuścić, stopniowo dodawać kakao, ciągle mieszając. Na koniec wrzucić orzechy/bakalie wymieszać i przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (nie używać folii aluminiowej!), wstawić do zamrażarki na pół godziny. Po tym czasie pokroić i trzymać w lodówce.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz