Translate

poniedziałek, 24 lutego 2020

Warstwowy deser z herbatnikami, śmietanką i musem owocowym

Połączenie idealne. Kruche herbatniki na dnie, potem słodka masa ze śmietaną i mascarpone a na wierzchu mus owocowy. Mniam!
Proporcje na 2 takie o kubeczki


Co trzeba?

200 ml śmietanki 36%
100 g mascarpone
opakowanie cukru waniliowego
12-15 sztuk herbatników
dowolne owoce 

Co i jak?

Ciastka pokruszyć i wyłożyć na dno szklanek.
Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać mascarpone i cukier waniliowy.
Masę ułożyć na herbatnikach.
Owoce zblendować na gładki mus, ewentualnie dosłodzić do smaku i przełożyć na wierzch.
Schłodzić i wcinać.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz