Miałam dodać w Sylwestra, się nie udało, wrzucam teraz.
Pyszna imprezowa przekąska smakująca i na zimno i na ciepło.
Polecam!
Co trzeba?
1 opakowanie ciasta francuskiego (275g)
3 czubate łyżki ketchupu
1 czubata łyżka majonezu
kilka plasterków dobrej szynki
kilka plasterków dobrego żółtego sera
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka oregano
pół łyżeczki czosnku granulowanego
sól, pieprz
Co i jak?
Wymieszać majonez, ketchup i przyprawy.
Na rozłożony płat ciasta francuskiego rozłożyć sos, ułożyć plasterki szynki i sera i zawinąć (zaczynając od dłuższego boku), pokroić w ok. 2 cm kawałki.
Ułożyć na papierze do pieczenia i piec do zrumienienia. Doglądać :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz