Translate

wtorek, 5 listopada 2019

Brownie z czerwonej fasoli

Banalnie proste, pyszne i nikt się nie kapnie, że z fasoli :)
Przepis ze strony zdrowiejestczadowe


Co trzeba?

Ciasto:
1 puszka czerwonej fasoli
2 jajka
1 duży dojrzały banan
1,5 łyżki oleju kokosowego
1,5 łyżki ciemnego kakao
2 łyżki dowolnego słodzidła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa:
1,5 łyżki oleju kokosowego
1,5 łyżki wody
1 łyżka miodu
1 łyżka ciemnego kakao

Co i jak?

Fasolę odsączyć z zalewy i porządnie wypłukać pod bieżącą wodą.
Wszystkie składniki ze sobą zblendować na gładką masę.
Piec w piekarniku na 180 stopni, 40-45 minut
Składniki na polewę połączyć ze sobą i podgrzać. Polać gotowe ciacho.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz