Pomyśleć, że jeszce niedawno kupowałam takie batony w necie, a przecież domowe ich zrobienie to łatwizna!!!
Idealne w pracy zamiast kupnych batonów.
Masy starczy na blachę 22cmx27cm
Polecam!
Co trzeba?
300 g suszonych daktyli
150 g dowolnych orzechów
pół szklanki wiórków kokosowych
1 łyżka oleju kokosowego (postać stała)
2 łyżki ciemnego kakao
szczypta soli
Co i jak?
Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut.
Orzechy i wiórki kokosowe zblendować. Odlać wodę z daktyli i również zblendować.
Dodać resztę składników i wszystko razem wymieszać, la robiłam to rękami.
Wyłożyć masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!
PS. Przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz