Owe ciasto ma same zalety. M.in. - jest proste i szybkie w wykonaniu, pyszne w smaku, oraz aby je zrobić nie potrzebujesz piekarnika :)
Blacha 23,5cm x 27,5cm
Polecam gorąco!
Co trzeba?
40 herbatników
110 g cukru
180 g kaszy mannej
1 litr mleka + odrobina do namoczenia herbatników
200 g masła (1 kostka)
3 kopiaste łyżki kakao
100 g gorzkiej czekolady (polewa)
Co i jak?
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Namaczać herbatniki w mleku (dosłownie chwilę, z obu stron), układać na blaszce.
W dużym garnku zagotować mleko, cukier,kakao i masło.
Stopniowo dodawać kaszę manną.
Mieszać około 2 minut. Gorącą masę wylać na herbatniki,położyć drugą warstwę ciastek.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wylać na wierzch.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz