Idealnie sprawdzą się na słodyczowy głód.
Nie prezentują się może obłędnie, ale są pyszne!
Ulepiłam 10 kulek. Zróbcie więcej!
Przepis ponownie od Pauliny Mogilnickiej :)
Co trzeba?
100 g gorzkiej czekolady
100 g mleka kokosowego w postaci stałej
ok 100 g orzechów laskowych
Co i jak?
Orzechy podpiec w piekarniku na 180 stopni, ok 15 minut, obrać ze skórki.
Posiekać, ale zostawić ok 10 sztuk w całości.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodać mleczko kokosowe. Wymieszać i odstawić do lodówki na jakąś godzinę. Jak masa będzie już zwarta, formować kulki (trzeba robić to szybko, bo masa się topi), wsadzić do środka orzeszka, obtoczyć w posiekanych orzechach.
Przechowywać w lodówce.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz