Translate

sobota, 31 marca 2018

Wielkanocne jajka a'la Caprese

Last minute na wielkanocny stół! :)
Jajka z farszem z mozzarelli, pomidora i bazylii umilą i urozmaicą tegoroczne święta.
Polecam



Co trzeba?

10 jajek
1 opakowanie mozzarelli
8 pomidorków cherry
garść liści bazylii
majonez
sól, pieprz


Co i jak?

Jajka ugotować na twardo.Obrać i przekroić na pół, wyciągnąć żółtka i rozdrobnić je widelcem.
Dodać pokrojony drobno ser, posiekaną bazylię, pomidorom usunąć miąższ i również drobno posiekać. Całość mieszamy z żółtkami. Dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku.
Smacznego!


1 komentarz:

  1. Super przepis! Jajka na świątecznym, Wielkanocnym stole to podstawa :)

    OdpowiedzUsuń