Translate

środa, 8 kwietnia 2015

Pasta brokułowa z fetą i kurkumą

Pyszne smarowidło o cudownym zielonym kolorku ;)
Idealne na chlebuś (najlepiej ten domowej roboty) lub na krakersa czy też do nachos.
Pasta w smaku dość słona (ja tak lubię), więc zamiast fety można użyć serka śmietankowego.
Z podanych proporcji wychodzi taki wielki słój.
Polecam!



Co trzeba?

200 g brokuła
200 g fety lub serka śmietankowego 
3 łyżeczki oleju lnianego
1 łyżeczka kurkumy mielonej
sól - TYLKO jeśli robisz z serka śmietankowego


Co i jak?

Brokuła podzielić na małe różyczki i gotować 5 minut, nie dłużej.
Odcedzić, ostudzić.
Do dużej miski wrzucić wszystkie składniki i za pomocą blendera, zmiskować na gładkę, aksamitną masę.
Pasta najlepiej smakuje schłodzona.
Smacznego!








1 komentarz: