Yummy Yummy!
Torebeczkowe sosiki z Knorra mogą się schować i nie pokazywać z powrotem.
Bo co domowe, to domowe :-)
Dressing musi swoje odstać w lodówce, im dłużej tym lepiej.
Co trzeba?
2 łyżki oleju / oliwy z oliwek
2 łyżki zimnej wody
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka musztardy
pół łyżeczki soli
duża szczypta suszonej bazylii, oregano i tymianku
1-2 ząbki czosnku
Pieprz do smaku
Co i jak?
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, czosnek przecisnąć przez praskę, schłodzić w lodówce, polać sałatę przed podaniem i .... smacznego!
Sos z musztardą jest naprawdę super, dodam że jeśli ktoś lubi bardziej kwaśny sos to można dodać sok z cytryny lub troszkę octu.
OdpowiedzUsuńSos bardzo dobry. Dzisiaj wypróbowany. Polecam
OdpowiedzUsuń