Zostawiam Wam fajny przepis na egzotyczny deserek.
Na 4 takie szklanki
Warto wybrać mleczko kokosowe z dobrym składem i posiadać garnek z nieprzywierającym dnem, bo trzeba 20 minut mieszać i mieszać....
Co trzeba?
100 g tapioki
400 ml mleczka kokosowego z puszki
300 ml wody
3-4 łyżki erytrytolu
4 goździki
pół łyżeczki kardamonu
duża szczypta cynamonu
szczypta soli
1 puszka pulpy z mango
Co i jak?
Do garnka wlać mleko kokosowe, wodę, erytrytol,przyprawy, zagotować, dodać tapiokę, gotować na średniej mocy palnika 20 min, częęęsto mieszając. Ugotowana tapioka robi się przezroczysta.
Ugotowaną masę rozdzielić na 4 porcje/szklanki, pucharki, tak mniej wiecej na 3/4 wysokości, na to idzie pulpa z mango i gotowe!
Wystarczy porządnie schłodzić i smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz