Pyszne, pożywne batony morelowe, które można zabrać w teren!
Wybierajcie morele bez siarki!
Proporcje na ok 10 sztuk
Co trzeba?
200 g suszonych moreli
190 g orzechów nerkowca
70 g wiórków kokosowych
40 g płatków owsianych
2 łyżki siemienia lnianego
2 łyżki miodu
1 łyżka oleju kokosowego (w postaci stałej)
szczypta soli
Co i jak?
Nerkowce rozdrobnić w blenderze. Dodać pozostałe składniki i zmiksować na lepką masę.
Wyłożyć na folię spożywczą, przykryć ponownie folią i rozwałkować na mniej wiecej 1 cm, wstawić do lodówki przynajmniej na 1 h
U mnie podłużne plastikowe naczynie, wyszedł mi duży baton o wymiarach 23x18 cm
Pokroić na dowolne kształty i gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz