Translate

czwartek, 2 maja 2019

Pasta kanapkowa z zielonego groszku i jajek

Banalna i smaczna pasta na kanapkę.
Nie łudźcie się, że kolor będzie pięknie zielony - nie będzie. Ale to nie szkodzi.
Dałam 2 całe jajka i 2 żółtka- po co dodawać coś, co jest w gruncie rzeczy bezwartościowe.



Co trzeba?

Puszka groszku (ok 240g)
2 jajka
2  zółtka
1 średnia cebula
1 łyżka masła
1 łyżka majonezu
koperek/natka pietruszki/bazylia
sok z cytryny


Co i jak?

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać.
Groszek odcedzić,ugotować na miękko (10minut), dodać szczyptę soli i cukru.
Cebulę posiekać.
Wszystkie składniki przełożyć do miski i zblendować na gładką masę.
Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz