Translate

wtorek, 17 października 2017

Zapiekane bułeczki z anchois pomidorem i jajkiem

Tadam! Kolacja w prostym i smacznym wydaniu!
Chrupiące bułeczki z pożywnym nadzieniem pod serową pierzynką.
Niebo w gębie!
Farszu starczy na 3 spore bułki.
Poolecam!



Co trzeba?

ulubione pieczywo sztuk 3
pół małego słoiczka filecików anchois
2-3 jajka ugotowane na twardo
1 duży pomidor
1 duża cebula
 tarty żółty ser
opcjonalnie - szczypiorek

Co i jak?

Pieczywo przekroić na pół, posmarować masłem.
Na pierwszy rzut idzie plasterek pomidora. Anchois odsączyć, jajka obrać i posiekać , to samo zrobić z cebulą- wszystko połączyć ze sobą, ewentualnie doprawić do smaku pieprzem (soli nie polecam- anchois jest dostatecznie słone), nałożyć na kromki, przykryć serem , zapiekać w 200 stopniach, aż ser się stopi.
Wcinać od razu.
Smacznego!

1 komentarz:

  1. O jej, ale pyszne bułeczki... Nie wyglądają na tak trudne do przyrządzenia, na pewno spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń