Translate

sobota, 1 lipca 2017

Ajerkoniak homemade / domowej roboty - Thermomix

Dla posiadaczy Thermomixu - czy to oryginalnego czy też nie - przepis banał, Idealna aksamitna konsystencja tego cuda, a smak? No to trzeba spróbować! 
Ajerkoniak prima sort! Bo domowy :)


Co trzeba?

6 dużych żółtek
250 g cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
250 ml mleka skondensowanego
250 ml czystej dobrej jakości wódki


Co i jak?

Żółtka i cukry umieścić w misie miksera.
Czas: 10 minut, temperatura: 70 stopni, poziom 3.
Po 5 minutach dolać najpierw mleko a potem wódkę.
Ostudzić, przelać do karafek
Smacznego!







5 komentarzy:

  1. A gdzie można kupić "tańszy" oryginał T. ? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. muszę w końcu zrobić domowy! :p

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo fajnie, też może w końcu się wezme za zrobienie domowego.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię domowy Ajerkoniak :) Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń