Dla posiadaczy Thermomixu - czy to oryginalnego czy też nie - przepis banał, Idealna aksamitna konsystencja tego cuda, a smak? No to trzeba spróbować!
Ajerkoniak prima sort! Bo domowy :)
Co trzeba?
6 dużych żółtek
250 g cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
250 ml mleka skondensowanego
250 ml czystej dobrej jakości wódki
Co i jak?
Żółtka i cukry umieścić w misie miksera.
Czas: 10 minut, temperatura: 70 stopni, poziom 3.
Po 5 minutach dolać najpierw mleko a potem wódkę.
Ostudzić, przelać do karafek
Smacznego!
A gdzie można kupić "tańszy" oryginał T. ? :)
OdpowiedzUsuńw Biedronce albo Lidlu :)
Usuńmuszę w końcu zrobić domowy! :p
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo fajnie, też może w końcu się wezme za zrobienie domowego.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię domowy Ajerkoniak :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuń