Translate

środa, 1 lutego 2017

Kuleczki z amarantusa + masło orzechowe + czekolada

Ochota na coś słodkiego była silna, poniższe kuleczki idealnie zaspokajają głód słodyczowy :)
W składzie amarantus - uwielbiam do musli +masło orzechowe i czekolada.
Pyszne połączenie- musisz spróbować :)
Proporcje na 16 stuk



Co trzeba?

45 g amarantusa ekspandowanego
100 g czekolady mlecznej z solonym karmelem (Rossmann)
80 g gorzkiej czekolady
2 kopiaste łyżki masła orzechowego
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
5 łyżek mleka


Co i jak?

Czekoladę drobno posiekać, wszystkie składniki oprócz mleka wymieszać w misce, na końcu wlać mleko i lepić małe kulki.
Odstawić w chłodne miejsce.
Smacznego!







2 komentarze:

  1. No proszę, coraz częściej się o amarantusie słyszy i muszę przyznać, że jestem ciekawa smaku tych kuleczek :)

    OdpowiedzUsuń