Translate

niedziela, 27 listopada 2016

Jajka z pastą marchewkowo- czosnkową

Mmmm! Niebo w gebie i przebój smaku na imprezach, pod warunkiem, że goście lubią czosnek :)
Jego ilość trzeba jednak dozować - 1 ząbek->wymieszać,odstawić, spróbować.
Dla mnie to odkrycie kulinarne tego roku. Nie wpadłabym na to, że jajka z marchewką są takie przepyszne!
Pasty wystarczy na ok 20 jajek


Co trzeba?

20 jaj ugotowanych na twardo
3 spore marchewki
2-3 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
kilka ząbków czosnku (do smaku)


Co i jak?

Ugotowane jajka obrać, opłukać, przekroić na pół i ułożyć na pólmisku.
Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszać. Doprawić ewentualnie solą i pieprzem.
Gotową pastę nałożyć na każde jajco.
Do czasu spożycia, przechowywać w lodówce.
Smacznego!


2 komentarze: