Mmmm! Niebo w gebie i przebój smaku na imprezach, pod warunkiem, że goście lubią czosnek :)
Jego ilość trzeba jednak dozować - 1 ząbek->wymieszać,odstawić, spróbować.
Dla mnie to odkrycie kulinarne tego roku. Nie wpadłabym na to, że jajka z marchewką są takie przepyszne!
Pasty wystarczy na ok 20 jajek
Co trzeba?
20 jaj ugotowanych na twardo
3 spore marchewki
2-3 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
kilka ząbków czosnku (do smaku)
Co i jak?
Ugotowane jajka obrać, opłukać, przekroić na pół i ułożyć na pólmisku.
Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszać. Doprawić ewentualnie solą i pieprzem.
Gotową pastę nałożyć na każde jajco.
Do czasu spożycia, przechowywać w lodówce.
Smacznego!
Marchew i czosnek? No proszę :) Ciekawe jak smakuje taka pasta.
OdpowiedzUsuńpolecam :)
Usuń