Jakież to pyszne! - zachwycałam się przy każdej łyżeczce tego obłędnego deseru, jedząc go w Niemczech.
Świeży - nie za słodki krem z mascarpone,słodkiej śmietanki, twarogu i mleka kokosowego z dodatkiem słodziutkiego musu z mango.... proporcje muszą być zachowane.
W sumie wyszło mi 6 szklanek (każda z innej parafii, wiem)
Lubicie takie klimaty? To zapraszam po przepis.
Co trzeba?
1 kg dojrzałego mango
250 g serka mascarpone
250 g zmielonego twarogu
150 g mleka kokosowego
125 g śmietanki 36%
1 laska wanilii/2 opakowania cukru wanilinowego
1 łyżeczka cukru pudru
Co i jak?
Mango obrać, pokroić w kostkę, zblendować na mus.
Twaróg,mascarpone i mleko kokosowe wymieszać z wanilią lub cukrami.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać do masy.
Przygotować szklanki i napełniać naprzemiennie musem z mango i kremem śmietanowym.
Udekorować wg upodobań.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego!
chceeee to !!!!! <3
OdpowiedzUsuń