Translate

niedziela, 10 stycznia 2016

Jajecznica z brokułem i cebulą

Jeśli lubicie jajeczniczkę, to napewno przypadnie Wam do gustu wersja rozszerzona o brokuł i cebulę, z fajną nutką z kremowego serka topionego.
Pychota na śniadanie! 
Z podanych proporcji najedzą się 2 osoby.


Co trzeba?

3 jajka
1 mała cebula
kilka różyczek brokuła
50 g kremowego serka topionego
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia



Co i jak?

Brokuła umyć, gotować 5-6 minut w osolonej wodzie. Odsączyć.
W dużej miseczce roztrzepać jajka z serkiem topionym. Przyprawić do smaku.
Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na maśle klarowanym. Dodać jajka, brokuła, wymieszać. Smażyć, aż jajka ładnie się zetną.
Podawać ze świeżym pieczywem.
Smacznego! 




5 komentarzy:

  1. Dziś obiecuję przetestować Twój przepis! Powiem szczerze, że leniuszek ze mnie, nie lubię gotować ani specjalnie nie umiem... cieszę się że trafiłam na Twojego bloga bo może coś wreszcie się zmieni w tej kwestii! Obserwuję!

    i zapraszam - emmadeline.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziś obiecuję przetestować Twój przepis! Powiem szczerze, że leniuszek ze mnie, nie lubię gotować ani specjalnie nie umiem... cieszę się że trafiłam na Twojego bloga bo może coś wreszcie się zmieni w tej kwestii! Obserwuję!

    i zapraszam - emmadeline.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Hello it would be nice if we follow each others and support each other. Let me know when you do and i'll return.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda pysznie, ale ja najbardziej lubię klasykę z pomidorkiem <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam jajecznicę, narobiłaś mi ochoty. Zaraz lecę robić sobie :)

    OdpowiedzUsuń