Translate

niedziela, 11 stycznia 2015

Deser ryżowy z ananasem

Idealna propozycja dla tych, co cierpią na niedobór cukru we krwi :)
Podawać z groszkami czekoladowymi, ciasteczkami.
Przepis+zdjecia H.G :)



Co trzeba?

200 g ryżu
1 litr mleka + 100 ml 
2 jajka
750 ml śmietany kremówki 
1 puszka ananasów (odcedzonych)
150 g cukru
4 opakowania cukru wanilinowego
szczypta soli


Co i jak?

Ryż ugotować w litrze mleka z dodatkiem szczypty soli zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
 W osobnym naczyniu, na małym ogniu roztrzepać jajka w 100 ml mleka. 
Dodać ostudzony ryż, cukry, śmietanę.
Wymieszać.
Serwować w pucharkach, dodać pokrojonego drobno ananasa.
Schładzać w lodówce.
Smacznego!




6 komentarzy: