Co tu dużo pisać- idealny dodatek do obiadu :)
Uwielbiam zapach octu i curry, którym przesiąka cały dom :P
Co trzeba?
Ogórki zielone (oczywista oczywistość)
ponadto:
1-2 cebule
liście selera
gorczyca cała
Na spód każdego słoika: plaster cebuli, spory liść selera i szczypta gorczycy.
Zalewa:
5,5 szklanek wody
1,5 szklanki octu
0,5 kg cukru
1,5 łyżki soli
3 łyżki curry
Co i jak?
Składniki na zalewę zagotować. Nalewamy do każdego słoika, zakręcamy, pasteryzujemy i gotowe!
Smacznego!
ciekawy sposób na ogórki :) spróbuje z pewnością ;)
OdpowiedzUsuńMmmm, curry.. :))
OdpowiedzUsuń________________________
Informuję Cię że zostałaś nominowana do Liebster Blog Award !!! Wszystkie szczegóły znajdziesz na moim blogu:) Pozdrawiam i dobrej zabawy! :*
paullineee.blogspot.com
Dodaje Cię do obserwowanych, ponieważ przyda mi się jakiś fajny blog o takiej tematyce ! :) Mam nadzieję, że coś uda mi się upichcić z Twoich przepisów ! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam również do mnie :)
Pozdrawiam, http://anettexstuff.blogspot.com/ ! :)
Pierwszy raz słyszę o takiej zalewie, ale wydaje się genialnym pomysłem :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
bardzo polecam :)
Usuń