Translate

piątek, 8 sierpnia 2014

Zalewa curry do ogórków

Co tu dużo pisać- idealny dodatek do obiadu :)
Uwielbiam zapach octu i curry, którym przesiąka cały dom :P

Co trzeba?

Ogórki zielone (oczywista oczywistość)
ponadto:

1-2 cebule
liście selera
gorczyca cała

Na spód każdego słoika: plaster cebuli, spory liść selera i szczypta gorczycy.

Zalewa:
5,5 szklanek wody
1,5 szklanki octu
0,5 kg cukru
1,5 łyżki soli
3 łyżki curry

Co i jak?


Składniki na zalewę zagotować. Nalewamy do każdego słoika, zakręcamy, pasteryzujemy i gotowe!
Smacznego!




5 komentarzy:

  1. ciekawy sposób na ogórki :) spróbuje z pewnością ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmm, curry.. :))
    ________________________
    Informuję Cię że zostałaś nominowana do Liebster Blog Award !!! Wszystkie szczegóły znajdziesz na moim blogu:) Pozdrawiam i dobrej zabawy! :*

    paullineee.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Dodaje Cię do obserwowanych, ponieważ przyda mi się jakiś fajny blog o takiej tematyce ! :) Mam nadzieję, że coś uda mi się upichcić z Twoich przepisów ! :)
    Zapraszam również do mnie :)
    Pozdrawiam, http://anettexstuff.blogspot.com/ ! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pierwszy raz słyszę o takiej zalewie, ale wydaje się genialnym pomysłem :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń