Translate

wtorek, 12 września 2023

Lody bananowe z masłem orzechowym

 Lato trwa, domowe lody polecają się na upały.

Prościej się nie da. Zamrożone banany i masło orzechowe. Wychodzą mega kremowe i przepyszne!

Następnym razem dodałabym jeszcze szczyptę cynamonu :)

Z podanych proporcji wyjdzie mniej więcej połowa standardowego pudełka na lody (900ml), czyli jakieś 400 ml

Polecam bardzo!


Co trzeba?

2 duże dojrzałe banany

1 łyżka masła orzechowego (u mnie crunchy)

opcjonalnie, szczypta cynamonu mielonego


Co i jak?

Banany obrać, pokroić w plasterki i na kilka godzin schować do zamrażarki, po tym czasie dać im 10 minut na delikatne odtajenie i zblendować na gładko wraz z pozostałymi składnikami.

Od razu można serwować.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz