Proste, pyszne i zapychające ciacha!!!!
Robiłam je w plastikowym pojemniku o wymiarach dna 19x12 cm
Polecam bardzo!
Przepis od ms-fox!
Co trzeba?
300 g masła orzechowego (ja mam crunchy)
100 g miękkiego masła
100 g gorzkiej czekolady, u mnie 64%
25-35 g erytrolu (mnie 25g starczały)
2 szczypty soli
Co i jak?
Pojemnik wyścielić folią spożywczą.
Wymieszać masło orzechowe z masłem zwykłym , dodać erytrol i sól.
Masę przełożyć do pojemnika, wyrównać, na godzinę do lodówki. W międzyczasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, polać wierzch.
Odstawić do lodówki na kilka godzin, pokroić w dowolne kształty i wcinać. Gotowe.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz