Prosta i przepyszna przekąska z ciasta francuskiego, z nadzieniem jabłkowo - cynamonowym.
Na 6 sztuk
Co trzeba?
1 opakowanie gotowego chłodzonego ciasta francuskiego
4 średniej wielkości jabłka
1 jajko
40 g erytrytolu/cukru
1 łyżka soku z cytryny
cynamon
Co i jak?
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię, dodać cukier , cynamon wg uznania i sok z cytryny. Prażyć, aż całość zmięknie i zgęstnieje. Jakieś 10 min.
Ciasto francuskie podzielić na 6 kawałków (prostokątów), nałożyć farsz jabłkowy na środek każdego kawałka, brzegi posmarować rozkłóconym jajkiem.
Piec w 220 stopniach, 10-15 minut, doglądać!
Smacznego!
PS. Najlepsze na ciepło!
Opada, nie lubię jabłek.
OdpowiedzUsuń