Postanowiłam zacząć robić czekoladę w domu, kupiłam prawdziwe nierafinowane masło kakaowe, specjalną foremkę i się zaczęło.
Pyszna sprawa + wiesz , co masz w środku.
Pistacje, które ja użyłam ,można oczywiście podmienić na inne ulubione dodatki.
Czekoladę trzeba przechowywać w lodówce, bo się topi, nie wiem czy jest to kwestia upałów czy za krótko schłodzona.
Proporcje na 2 tabliczki 6x4
Co trzeba?
15 g prawdziwego kakao
50 g masła kakaowego
45 g cukru pudru
50 g mleka w proszku
garść ulubionych orzechów/bakalii
szczypta soli
Co i jak?
Masło kakaowe rozpuścić w kąpieli wodnej, po czym dorzucić pozostałe składniki, wymieszać, wlać do foremki, posypać orzechami i do lodówki na 2h
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz