Wiadomo, lawasz z Biedronki to nie ten oryginalny, ale warto spróbować, bo skład ma naprawdę godny uwagi.
Danie spokojnie można podać na obiad, nadzienie jest bardzo sycące!
Można dodać ulubione zioła, szczyptę kurkumy/czarnuszki/papryki mielonej.
Polecam bardzo!
Co trzeba?
1 opakowanie lawasza z Biedronki
250 g tłustego białego sera
100 g tartego żółtego sera
1 jajko
pęczek ulubionych ziół ( u mnie szczypiorek)
sól, pieprz do smaku
opcjonalnie kurkuma/czarnuszka/mielona papryka
masło klarowane do smażenia
Co i jak?
Każdy placek lawasza przekroić na pół.
Wszystkie pozostałe składniki połączyć ze sobą. Nakładać na lawasz, tuż przy brzegu i zawijać. Smażyć na maśle klarowanym na rumiano.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz