Po raz pierwszy zrobiłam tą sałatkę, spodziewałam się szału jakiegoś. Da się zjeść, choć wciąż nie rozumiem zachwytów :)
Może dlatego, że ciężko dostać dobrej jakości surimi
Proporcje na małą "testową" porcję, widoczną na foto
Swoje surimi kupiłam w Kauflandzie.
Co trzeba?
100 g paluszków krabowych - surimi
50 g tartego żółtego sera
duża garść kukurydzy z puszki
kilka małych korniszonów
2-3 plastry ananasa z puszki
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 12-18%
sól, pieprz, czosnek granulowany
Co i jak?
Paluszki surimi pozbawić folii, pokroić w kostkę, to samo zrobić z ananasem i ogórkiem, dosypać odsączoną kukurydzę i starty na dużych oczkach ser. Wymieszać majonez ze śmietaną, doprawić, wymieszać porządnie wszystkie składniki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz