Translate

środa, 15 grudnia 2021

Wegańskie krówki

 Wegańskie i bezglutenowe "krówki" polecają się jako zdrowszy zamiennik tych z tłuszczem palmowym i toną cukru.

Moje plastikowe pudełko miało wymiary dna 11x14


Co trzeba?

150 g suszonych daktyli

100 g stałej części mleczka kokosowego z puszki

25 g mąki kokosowej

pół łyżeczki esencji waniliowej

duża szczypta soli


Co i jak?

Daktyle zalać wrzątkiem na 15 minut, porządnie odsączyć /odcisnąć nadmiar wody. Przełożyć wszystkie składniki do blendera/malaksera i zmiksować na gładką masę.

Pojemnik wyłożyć folią spożywczą , wyłożyć masę, wyrównać, do zamrażarki na kilka godzin. Pokroić w dowolne kształty. Przechowywać w lodówce.

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz