Jeden kawałek i człowiek syty na pół dnia.
Pyszna propozycja poleca się na stół
Forma 24cm średnicy
Co trzeba?
1 kg sera z wiaderka
300 g gorzkiej czekolady min. 70%
cukier puder do smaku
4 szklanki czekoladowego musli
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
esencja waniliowa (opcjonalnie)
dowolne owoce do dekoracji ( u mnie maliny)
Co i jak?
Musli rozdrobnić, dodać masło, miód i zagnieść, aż składniki się połączą.
Powstałą masą wylepić spód formy. Odstawić do schłodzenia.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie stopniowo zmiksować z białym serem. Do masy dodać kilka łyżek cukru pudru do smaku, esencję waniliowa, całość wymieszać i przełożyć na czekoladowy spód.
Odstawić do lodówki na kilka godzin, udekorować po swojemu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz