Translate

wtorek, 18 sierpnia 2020

Trufelki daktylowo - orzechowe

Idealne na mały, słodyczowy głód.
Pyszne i energetyczne kulki polecają się :)
Wyszło mi 15 sztuk



Co trzeba?

130 g suszonych daktyli (1 szklanka)
80 g orzechów włoskich
65 g nasion słonecznika
4 łyżki dobrego kakao
3 łyżki wiórków kokosowych
niepełna łyżeczka mielonego cynamonu
szczypta soli

Co i jak?


Daktyle zalać wrzątkiem na 15-20 minut. Odcedzić.
Orzechy i słonecznik zmielić w blenderze.
Dodać odsączone daktyle i resztę składników. Wymieszać/zblendować.
Masa będzie klejąca, ale taka ma być. Można sobie dopomóc zwilżając ręce wodą.
Formować nieduże kulki. Przechowywać w lodówce. Gotowe.
Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz