Translate

niedziela, 16 czerwca 2019

Sałatka z gruszką, serem blue i orzechami włoskimi

Wcześniej była przegryzka w formie kanapeczki,a teraz sałatka pełną gębą.
To moje ulubione połączenie.
Zupełnie nieważne, że sałatką nie da się najeść , ale smakuje obłędnie!
Idealnie smakuje z pieczywem czosnkowym!


Co trzeba?

Mix sałat (dowolne)
1 duża gruszka
opakowanie sera blue
garść orzechów włoskich

Dressing: 
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka miodu
3 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz


Co i jak?

Składniki na dressing połączyć ze sobą.
Gruszkę obrać, dowolnie pokroić. To samo robimy z serem.
Wszystko razem mieszamy, dodajemy orzechy,polewamy dressingiem i gotowe.
Smacznego!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz