Wcześniej była przegryzka w formie kanapeczki,a teraz sałatka pełną gębą.
To moje ulubione połączenie.
Zupełnie nieważne, że sałatką nie da się najeść , ale smakuje obłędnie!
Idealnie smakuje z pieczywem czosnkowym!
Idealnie smakuje z pieczywem czosnkowym!
Co trzeba?
Mix sałat (dowolne)
1 duża gruszka
opakowanie sera blue
garść orzechów włoskich
Dressing:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka miodu
3 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
Co i jak?
Składniki na dressing połączyć ze sobą.
Gruszkę obrać, dowolnie pokroić. To samo robimy z serem.
Wszystko razem mieszamy, dodajemy orzechy,polewamy dressingiem i gotowe.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz