Translate

poniedziałek, 31 grudnia 2018

Serowo- ziołowe chipsy z tortilli

To jest hit tego Sylwestra :)
Jednak nada się również na co dzień, do piwka na przykład :)
Pyszne, chrupiące, czosnkowo- ziołowe no i banalnie proste w wykonaniu!
Przepis z bloga Aniagotuje
Polecam!


Co trzeba?

1 placek tortilli
60-100 g masła
zioła( u mnie bazylia)
2 ząbki czosnku, albo pół łyżeczki czosnku granulowanego
ser żółty twardy, np cheddar, parmezan

Co i jak?

Placek tortilli pokroić w trójkąty.
Masło rozpuścić, ser zetrzeć na tarce o małych oczkach,dodać pozostałe składniki, wymieszać.
Każdy trójkąt maczać w maśle, lub po prostu wylać masło całościowo na jedną stronę tortilli.
Piec w 160 stopniach, aż się ładnie zrumieni.
Idealne jeszcze na ciepło.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz