Translate

piątek, 19 maja 2017

Sałatka z pieczonym tofu w marynacie miodowo-musztardowej

"Jakie to dobre!" - i myślę, że tyle wystarczy tytułem wstępu :)
Debiut z tofu uważam za udany.


Co trzeba?

250 g tofu w wersji naturalnej, bez dodatków
1/3 główki sałaty lodowej
250 g pomidorków koktajlowych
1 mała papryka
6 łyżek zielonego groszku
3 łyżki uprażonego sezamu
marynata:
8 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki musztardy
1 łyżka miodu
sól, pieprz


Co i jak?

Tofu pokroić w kostkę, składniki na marynatę wymieszać,ser zamarynować, odstawić najlepiej na całą noc. Potem delikatnie odsączyć z sosu, upiec 30 minut w temp. 190 stopni. Wystudzić.
Sałatę porwać na kawałki,warzywa umyć, pokroić w kostkę.
Wszystko razem wymieszać, całość polać pozostałym dressingiem.
Idealnie smakuje schłodzona.
Smacznego!





1 komentarz: