Translate

wtorek, 7 marca 2017

Sałatka koperkowa z kalafiorem, białą fasolą i pomidorkami

Do sałatki polecam tylko i wyłącznie świeży kalafior. Żadnych mrożonek- uczcie się na moich błędach.
I nie oszczędzajcie koperku :)


Co trzeba?

1 kalafior
1 puszka białej fasoli
250 g pomidorków koktajlowych
pęczek koperku
oliwa
2-3 ząbki czosnku
sok z połowy cytryny
sól, pieprz
musztarda (opcjonalnie)


Co i jak?

Przygotować dressing: połączyć ze sobą: oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany drobno koperek, sok z cytryny, sól, pieprz i ewentualnie musztardę do smaku.
Kalafior ugotować al dente, albo tylko sparzyć wrzątkiem, ostudzić.
Pomidorki pokroić na pół, fasolę odsączyć z zalewy.
Do dużej miski przełożyć warzywa, polać dressingiem. Wymieszać i gotowe.
Smacznego!










3 komentarze:

  1. Wygląda wspaniale! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i gratuluję

    OdpowiedzUsuń