Translate

środa, 3 sierpnia 2016

Kakaowy pudding chia z musem malinowym

Chia syci, chia zdrowa jest, chia do wszystkiego pasuje, także do dzieła!
Taka szklaneczka idealnie pasuje na śniadanie albo...deser.
Pudding najlepiej smakuje schłodzony.
Proporcje na 3 małe szklanki


Co trzeba?

3/4 szklanki mleka kokosowego (albo innego roślinnego)
1-2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka aromatu waniliowego
4 łyżki nasion chia
1 łyżka prawdziwego kakao

mus:
100 g malin
2 łyżeczki śmietany kremówki


Co i jak?

Wszystkie składniki na pudding wymieszać i odstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia delikatnie przemieszać, przełożyć do pucharków/szklanek, maliny zblendować z dodatkiem śmietanki, przełożyć na wierzch puddingu.
Schłodzić i się zajadać.
Smacznego!




1 komentarz: