Translate

piątek, 5 sierpnia 2016

Blok kakaowy z masłem orzechowym, bananem i olejem kokosowym

Jeśli jesteś fanem/fanką tych zdrowszych słodyczy homemade, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie!
Robi się je błyskawicznie, jedynie trzeba poczekać aż całość zastygnie czy to w lodówce, czy w zamrażarce. Polecam jednak tę drugą opcję -  jest po prostu szybciej.
Owa słodycz jest bezcukrowa (pod warunkiem, że znajdziecie masło orzechowe bez zbędnych dodatków), bezglutenowa i po prostu rozpływająca się w ustach!
Cód miód! Polecam gorąco!
Pamiętaj, aby pyszności przechowywać w lodówce, inaczej się wszystko rozpaćka!
Proporcje na mała foremkę 23,5 cm x 13 cm


Co trzeba?

4 kopiaste łyżki masła orzechowego
1 łyżka prawdziwego kakao
1 łyżka miodu
2 łyżki oleju kokosowego (w postaci stałej)
1 duży bardzo dojrzały banan

Co i jak?

Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
Foremkę wyłożyć folią aluminiową i przełożyć masę.
W zamrażarce blok potrzebuje ok 2 godzin, aż zastygnie, w lodówce - najlepiej zostawić na całą noc.
Kroić według uznania.
Smacznego!






1 komentarz: