Bezapelacyjnie to najlepsze brownie na świecie!
Moje było z borówką z ogrodu, ale można dać truskawki, maliny (nawet mrożone) , albo inne ulubione owoce.
Sugeruję użyć czekolady gorzkiej pół na pół z orzechową/mleczną.
Forma do tarty 24cm
Co trzeba?
175 g masła
100 g gorzkiej czekolady
100 g mlecznej/orzechowej czekolady
3 jajka
130 g cukru
140 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
owoce
Co i jak?
W rondelku rozpuścić masło, dorzucić czekoladę, wymieszać do połączenia składników, przestudzić.
W osobnej misce ubić jajka z cukrem , dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
Przełożyć do formy, na wierzchu układać owoce.
Piec 35 minut w 160 stopniach, grzanie góra- dół
Brownie po wystygnięciu włożyć do lodówki, gdzie osiągnie swoją najlepszą konsystencję.
Smacznego!
O matko. Jakie genialne ciacho. Nie pogardziłabym.
OdpowiedzUsuńO tak, uwielbiam takie brownie.
OdpowiedzUsuń