Sos najlepiej przygotować z pomidorów polnych, które nie mają w sobie za dużo wody, inaczej cała mikstura będzie za rzadka.
Idealny dodatek np. do leczo, do spaghetti bolognese, a nawet do kurczaka.
Mmmm, uwielbiam!
Co trzeba?
2 kg pomidorów polnych
2 kg czerwonej papryki
1 średnie opakowanie ketchupu łagodnego
2 łyżki soli
2 łyżki octu
5 łyżek cukru
Co i jak?
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Paprykę również pokroić w kostkę.
Mieszamy ze sobą ketchup, sól, ocet i cukier. Dodajemy paprykę i pomidory. Wkładamy do słoików, zakręcamy, gotujemy pół godziny.
Smacznego!
1 średnie opakowanie ketchupu łagodnego
2 łyżki soli
2 łyżki octu
5 łyżek cukru
Co i jak?
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Paprykę również pokroić w kostkę.
Mieszamy ze sobą ketchup, sól, ocet i cukier. Dodajemy paprykę i pomidory. Wkładamy do słoików, zakręcamy, gotujemy pół godziny.
Smacznego!
Sos jest świetny.Zawsze się przyda a pomidory i papryka to super połączenie;)
OdpowiedzUsuńna pewno spróbuje
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie http://iamemilias.tumblr.com/