Kruche i delikatne ciacha.
W smaku rewelacja.
Przepis na 13 dużych ciastek
Polecam!!
Co trzeba?
250 g masła orzechowego
1,5 szklanki mąki
65 g miękkiego masła
ok. 150 g brązowego cukru
2 jajka
1 łyżeczka esencji waniliowej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
czekoladowe groszki (opcjonalnie)
Co i jak?
Masło utrzeć z masłem orzechowym i cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, esencję waniliową.
Następnie wmieszać mąkę wymieszaną z sodą, polecam wymieszać całość ręką a nie mikserem.
Ciasto idealnie współpracuje, można kształtować je po swojemu. Można dodać czekoladowe groszki.
Układać ciasto na blaszce z papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni, aż się zarumienią.
Po ostygnięciu ciasta nieco twardnieją, dlatego dobrze zostawić je na kratce.
Smacznego!
ale musiały być słodkie! :)
OdpowiedzUsuńoj były :)
UsuńWyglądają pysznie.
OdpowiedzUsuń