Translate

wtorek, 14 maja 2024

Wegański pudding z tapioki na mleku kokosowym z mango

 Zostawiam Wam fajny przepis na egzotyczny deserek.

 Na 4 takie szklanki

Warto wybrać mleczko kokosowe z dobrym składem i posiadać garnek z nieprzywierającym dnem, bo trzeba 20 minut mieszać i mieszać....


Co trzeba?

100 g tapioki

400 ml mleczka kokosowego z puszki

300 ml wody

3-4 łyżki erytrytolu

4 goździki

pół łyżeczki kardamonu

duża szczypta cynamonu

szczypta soli

1 puszka pulpy z mango


Co i jak?

Do garnka wlać mleko kokosowe, wodę, erytrytol,przyprawy, zagotować, dodać tapiokę, gotować na średniej mocy palnika 20 min, częęęsto mieszając. Ugotowana tapioka robi się przezroczysta.

Ugotowaną masę rozdzielić na 4 porcje/szklanki, pucharki, tak mniej wiecej na 3/4 wysokości, na to idzie pulpa z mango i gotowe!

Wystarczy porządnie schłodzić i smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz