Kilka lat temu był "boom" na ten fast food. Internet oszalał na punkcie bagietki czosnkowej z parówką i dodatkami. Spróbowałam i ja. Dooobre! Jedyny szkopuł, że ciężko się jebez uszczerbku na twarzy/palcach czy spodniach :)
Ale grzechu warte! Ja- głodomór ledwo zjadłam, więc porcja naprawdę sycąca!
U mnie z dodatków: czerwona cebula, surówka z białej kapusty i korniszony takie do burgerów. Wszystko okraszone ketchupem i sosem czosnkowym, polecam dodać prażoną cebulkę, będzie niebo lepsze! Generalnie dodaj to, co lubisz najbardziej i będzie git.
Proporcje na jedną solidną porcję (1 osoba)
Co trzeba?
1 bagietka czosnkowa do wypieku
2 parówki
kawałek żółtego sera
ulubione dodatki
ketchup/musztarda/sos czosnkowy
Co i jak?
Bagietkę przekroić ale nie do końca (to ważne!), delikatnie rozchylić, posmarować obie części musztardą, posypać startym żółtym serem, następnie ułożyć parówki, ponownie ser i do piekarnika na 15 min w temp 180 stopni.
Wyciągnąć z piekarnika, ułożyć ulubione dodatki, polać sosem i wcinać.
Smacznego!
Osobiście nie jestem fanką.
OdpowiedzUsuń