Translate

sobota, 11 lutego 2023

Bezglutenowe i ketogeniczne ciastka kakaowe

 Proste i pyszne ciastka na bazie mąki kokosowej.

Wyszło mi 11 sztuk.

Następnym razem dodam posiekane orzechy do środka.

Polecam!


Co trzeba?

45 g mąki kokosowej

2 jajka

100 g masła

2 łyżki prawdziwego kakao

1- 1,5 łyżki płynnego miodu

1-2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

1 łyżeczka proszku do pieczenia

szczypta soli


Co i jak?

Masło rozpuścić i ostudzić.

Pozostałe składniki przełożyć do miski, wymieszać , na koniec dodać masło. Formować kulki, najlepiej to robić zwilżonymi wodą dłońmi, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, można je łyżką zgnieść nieco.

Piec 15-20 minut w 180 stopniach.

Studzić w uchylonym piekarniku

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz