Translate

poniedziałek, 1 sierpnia 2022

Biała czekolada a'la kinder country

 Dziś druga odsłona domowej czekolady.

Tym razem biała z orkiszem ekspandowanym. Całość smakuje jak nadzienie mojego ulubionego batonika kinder :)

Polecam, pycha!

Przepis na 2 tabliczki 6x4 kostki


Co trzeba?

50 g masła kakaowego

25 g cukru pudru

40 g mleka w proszku

szczypta soli

20 g pszenicy/orkiszu ekspandowanego


Co i jak?

W kąpieli wodnej rozpuścić masło kakaowe, potem dodać pozostałe składniki oprócz orkiszu.

Na spód dwóch foremek nałożyć cienką warstwę czekolady, odstawić do zastygnięcia, do pozostałej czekolady dodać orkisz wymieszać i nałożyć na zastygniętą warstwę. Gotowe!

Przechowuj w lodówce.

Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz